English Springer Spaniël
& English Working Cocker

Werklijnen

Al onze springers en cockers komen uit de beste Engelse-Ierse werklijnen. In tegenstelling met de tentoonstellingslijnen waar in de meeste gevallen spijtig genoeg alleen naar schoonheid wordt gekeken, wordt bij de werklijnen vooral op het karakter gefocust. Met karakter wordt bedoeld de genetische eigenschappen (speurdrift –jachtdrift-werkdrift –evenwichtig karakter) van het ras.

Deze genetische verworven eigenschappen laten ons toe zowel de working cocker als de working Engelse springer te gebruiken voor de jacht, detectie- speurhond of als huishond.

Al onze honden gebruikt voor het fokken worden medisch onderzocht op erfelijke ziekten welke kunnen voorkomen bij het ras ( heupdysplasie of oogziekten). Alleen met honden welke vrij zijn van deze medische afwijkingen wordt gefokt, waardoor genetische ziekten zoals onder andere blindheid op latere leefdheid wordt vermeden.

Al onze honden worden ook getraind op het zoeken van voorwerpen wat bijdraagt tot het behouden van de genetische eigenschappen van het ras.

Uiterlijke verschillen:

Werkhonden hebben een dichtere vacht, kortere oren een bredere schedel, deze dichtere vacht beschermd hun bij het jagen in bermen en laag struikgewas. De kortere oren vragen tevens minder onderhoud. De Working English springer is ook iets kleiner dan de doorsnee tentoonstellingshond.

Karakter:

Working English Springer

Hij moet graag apporteren ook in het water. Een uitgesproken hoog uithoudingsvermogen bezitten en dit zowel bij warmte als koude. Laag struikgewas, bramen mogen hem niet afschrikken. Hij zoekt steeds contact met zijn baasje, deze eigenschap maakt het africhten van deze hond gemakkelijk.

De Working Cocker

Is een intelligente, actieve hond, met een groot uithoudingsvermogen. Kleiner dan de springer spaniël heeft deze kleinere hond een groot hart, en een heel hoog doorzettingsvermogen. Steeds wil hij werken voor zijn baasje, apporteren is een plezier voor hem. De twee grote eigenschappen van deze hond zijn:het grote doorzettingsvermogen en« the will to please »t.t.z het willen werken voor zijn baasje.
In België bijna niet gekend als jachthond is de Working Cocker in Ierland en Engeland zeer populair bij de jacht.

Terwijl de Working English Spaniël zich eerder echt aan de familie en zich eerder bescheiden gedraagt tegenover vreemde is de Working Cocker meer open van karakter,ook tegenover vreemden.    

Zowel Working English Springer, Cocker zijn uiterst geschikt als zoek-jacht-of sportieve huishond. Kindvriendelijk en dit omdat zij ondanks hun uitgesproken apporteerdrift zij geen of weinig bezitsdrang bezitten, waardoor speelgoed of rapport gemakkelijk worden afgegeven.

 

Top